Badrumsrenovering

När du ska renovera badrummet

En badrumsrenovering kan vara tillfället att ge ditt hem den där riktiga oasen som behövs i vardagen. I en familj med många medlemmar, stora och små, är badrummet ett av de mest trafikerade rummen. Det ska därför vara tåligt och praktiskt uppbyggt, men samtidigt vara inrett och ordnat på ett sätt som möjliggör avkoppling. Att få dessa funktioner att harmoniera med varandra är nyckeln till en lyckad badrumsrenovering.

Vad kostar det?

Kostnaden för en badrumsrenovering varierar såklart beroende på material och badrummets storlek. En smidig och billig lösning är oftast att köpa ett helt badrum från ett byggvaruhus, men vill man ha mer valmöjligheter får man vara beredd på att det kostar mer.

Den största kostnaden för en badrumsrenovering är arbetskostnaden. Det är viktigt att man anlitar fackmän när det kommer till renovering av badrum, inte minst med tanke på försäkring. Bäst är att anlita en firma för totalentreprenad, men du kan också välja att anlita de olika hantverkare som behövs var för sig. Du kan dock räkna med att det både blir dyrare och krångligare.

Oavsett hur du gör så kan du dra av ROT-avdraget på 30%. ROT-avdraget dras direkt från din faktura och firman får sedan ersättning från Skatteverket. Observera att ROT-avdraget endast kan göras på arbetskostnaden och inte för material eller andra kostnader.

Vad gäller materialkostnader kan det variera kraftigt, beroende på kvalitet. Det går att komma billigt undan med då talar vi de billigaste lösningarna som inte alltid ger ett alltigenom trivsamt intryck. I andra änden ser vi såklart att det även kan bli dyrare om man väljer exklusivitet rakt igenom. Ibland kan det vara värt det men oftast går det att få ett kvalitativt, trivsamt badrum genom att hålla sig någonstans i mitten av prisspannet.

badrumsrenovering Sundbyberg

Hur lång tid tar det?

Grovt räknat brukar ett badrum av standardstorlek ta upp till en månad att renovera, ibland kan det gå på tre veckor om allt löper på smidigt. Det som kan försena arbetet är exempelvis en försenad leverans eller att man upptäcker fukt under renoveringen. När du tar in offerter och något företag lägger sig långt under de andra vad gäller tid bör du agera med försiktighet. En seriös entreprenör låter material ta tid på sig för torkning och stressar inte fram någonting. Det finns inga genvägar till en lyckad badrumsrenovering.

Allt på ett bräde

Vi rekommenderar att du låter en och samma utförare sköta hela badrumsrenoveringen, något som vi kan hjälpa dig med. Du kommer att få en snabbare och billigare renovering och med största sannolikhet ett lika bra resultat som om du handplockat hantverkare och styrt arbetet själv, vilket faktiskt kan sluta i kaos och stora förseningar. En seriös entreprenör tar ansvar för helheten och ser till att dina visioner blir verklighet.

Kom igång med din badrumsrenovering redan idag!